Smoorvlees met rode wijnsaus voor buffet

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Vijzel
  • Braadpan
  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Maal de , de en de grof in een vijzel.
  2. Scheur de wat kleiner.
    Meng de en de door het kruidenmengsel.
  3. Wrijf het vlees rondom in met het kruidenmengsel en zet afgedekt een nacht in de koelkast.
    Maak de schoon en halveer ze.
  4. Pel de en snipper er 3.
    Bestrooi het vlees met het (verwijder de kruiden niet).
    Verhit de in een ovenvaste braadpan en bak het vlees kort rondom op hoog vuur.
  5. Neem het vlees uit de pan.
    Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
  6. Fruit de gesnipperde en de champignons in het bakvet, bak de kort mee, voeg de en de fond toe en breng het geheel aan de kook.
    Voeg het vlees weer toe en smoor alles afgedekt ca. 3 uur en 30 minuten in de oven.
    Maak de schoon en kook ze afgedekt ca. 18 minuten in water met wat .
  7. Snipper de overige ui.
  8. Verhit de in een pan en fruit de ui.
  9. Was de peterselie en hak hem fijn.
    Schakel de oven uit en laat het vlees staan.
  10. Giet het braadvocht door een fijne zeef in een pan en laat het inkoken.
  11. Roer de in 2 eetlepels water glad en bind de fond ermee.
  12. Breng de saus op smaak met en en .
  13. Giet de af en schud ze op met de uienboter.
  14. Snijd het vlees in plakken, schep er wat saus over en bestrooi met peterselie.
  15. Serveer met de en de rest van de saus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn, maizena, suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
127 kcal
6%762 kcal
Vetten
6 g.
9%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Smoorvlees met rode wijnsaus voor buffet