Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Runderstoofpotje recept
Runderstoofpotje recept

Runderstoofpotje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snipper 1 ui en snijd de andere ui in halve ringen.
Bestrooi het vlees met de bloem en peper en zout.
Verhit de helft van de boter in een ruime braadpan. Bak het vlees op hoog vuur in 3 minuten bruin. Neem het uit de pan en houd apart.
Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en bak de winterpeen, de ui en de knoflook en de helft van de bleekselderij 4 minuten.
Voeg het vlees, het bier en de laurier toe. Schenk 500 mililiter heet water erbij en voeg het bouillontablet toe. Laat met het deksel op de pan op een heel laag vuur 2 uur stoven.
Boen de krieltjes schoon en snijd ze doormidden. Neem de deksel van de pan en voeg de krieltjes toe.
Laat nog 30 minuten zachtjes stoven zonder deksel tot de krieltjes gaar zijn. Bestrooi met de rest van de bleekselderij en serveer.

Serveersuggesties

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat na het stoven afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de schotel op de dag van serveren 15 minuten op laag vuur op.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit runderstoofpotje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven