Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Roti met lamsvlees, aardappels en kouseband recept
Roti met lamsvlees, aardappels en kouseband recept

Roti met lamsvlees, aardappels en kouseband


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding: Vlees in stukjes snijden (niet te groot en niet te klein). Uitje grof snipperen en de knoflook hakken. Aardappels schillen en de kousenband in korte strookjes snijden. Madame Jeannette in stukjes hakken(verwijder wel de pitjes want deze zijn echt heel heet). Bereidingswijze: Ongeveer 2,5 tot 3 liter bouillon koken. Olie in de braadpan en wachten tot deze goed heet is. Uitjes, madame Jeannette, knoflook en vlees aanbraden in de olie( wel blijven roeren de eerste paar seconden anders bakt het vlees aan). Als alles is aangebraden, gooi je de bouillon erbij tot het vlees net onder staat. Dan ongeveer 1,5 eetlepel kerriepoeder erdoorheen. Laat dit alles lekker een uurtje sudderen( even proeven of alles gaar is, je kan dan ook nog eventueel naar smaak wat kerriepoeder erbij doen). Maar let wel op je vocht. Dit verdampt snel. Je kan gewoon nog wat hete bouillon erbij doen. Als het nog niet zout genoeg is, kan je er een bouillonblokje doorheen verkruimelen. Ondertussen kook je de aardappels in 20 minuten en de kousenband in 15 minuten gaar. En smakelijk eten!

Serveersuggesties

Ik koop de roti platen gewoon bij de toko. Dat scheelt een hoop werk.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit roti met lamsvlees, aardappels en kouseband recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven