Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Limburgse zuurvlees recept
Limburgse zuurvlees recept

Limburgse zuurvlees


Ingrediënten


Bereidingswijze


1 kg vlees bakken in olijfolie of boter. Als het vlees bruin is, doe je er 3 grote uien, klein gesneden, bij en je doet tegelijkertijd dan al 4 of 5 laurierbladeren er in en een stuk of 7/8 kruidnagels. je laat dit alles even onder een 5 minuutjes zachtjes met de deksel op de pan tot smaak komen. Daarna doe je azijn er in en een beetje water. Je moet zelf even proeven of je het echt zuur wilt hebben. Dan doe je minder water erin. Dit laat je op klein vuur pruttelen. Op het laatst doe je de appelstroop erin. Dit is voor de kleur te krijgen en dit breekt ook weer de azijn een beetje af. Je kunt hem op klein vuur laten door pruttelen maar wel af en toe roeren. Op het laatst doe je de maizena er in maar je moet zelf even bekijken of je dit wilt. Ik zelf doe het de ene keer wel en de andere keer niet. Zout moet je zelf weten, ik gebruik het niet.

Serveersuggesties

Je kunt dit opdienen met frietjes en sla of met aardappelpuree met rode kool.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit limburgse zuurvlees recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven