Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kiptagine met abrikozen recept
Kiptagine met abrikozen recept

Kiptagine met abrikozen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de gedroogde abrikozen wellen in een kom lauw water. Smeer de stukken kip in met de geraspte ui, het zout en de zwarte peper. Verhit de olie in een kook pan en laat de stukken kip daarin bruin bakken. Voeg er het gemberpoeder en het kaneelpoeder aan toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg er vervolgens de goed uitgelekte, gewelde abrikozen, de fijnggeraspte schil van de halve citroen, de in een bosje bij elkaar gebonden verse koriandertakjes en de kippenbouillon aan toe. Doe de deksel op de pan en laat het geheel 1 5 minuten zachtjes koken. Doe de deksel er weer af en laat het gerecht nog 5 minuten zachtjes koken tot de bouillon is ingedikt. Schep de kipstukken op een mooie, verwarmde schaal en schep de abrikozen en de saus er overheen. Dien op met grote stukken Marokkaans brood.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kiptagine met abrikozen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven