Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kippenfricassee


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding (de dag voordien):
Breng 3 liter water aan de kook met de soepgroenten, de blokjes kippenbouillon, peper, zout, het sap van de halve citroen, tijm en laurier.
Voeg de kip toe en laat afgedekt zachtjes koken gedurende 45 minuten tot 1 uur. Zet koel weg.
Snijd de champignons in schijfjes of stukjes.

Bereiding (dag nadien):
Haal de kip uit de bouillon. Haal het vlees van de kip.
Stoof de champignons in 1 eetlepel boter en 1 eetlepel citroensap. Kruid met peper en zout.
Schep het gestolde vet van de bouillon en giet door een zeef tot u 1/2 liter kookvocht bekomt.
Smelt 3 eetlepels boter in een kookpot, roer er de bloem door en laat even drogen op het vuur. Leng al roerend aan met de gezeefde bouillon tot een gladde saus en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Meng er de gestoofde champignons en het kippenvlees voorzichtig door (niet te veel roeren, zodat de stukjes niet uit elkaar vallen). Laat nog even opwarmen.

Serveersuggesties

Dien op met puree of frietjes.

Allergenen Informatie

Voor dit kippenfricassee recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven