Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip in rode wijn/dadelsaus met  rozijnen recept
Kip in rode wijn/dadelsaus met  rozijnen recept

Kip in rode wijn/dadelsaus met rozijnen


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Braadkuiken door midden snijden/hakken en poten /vleugels losmaken.
Snijd de knoflook en ui in grove stukken.
Doe in een grote pan de rode wijn, kip delen, laurierbladeren, ui, knoflook, citroensap en ingewanden.
Stoof de kip in ca. 1 uur gaar.
Haal de kip delen en de laurierbladeren uit de pan. Pluk het vlees van de botten.
Snijd de dadels in grove stukken en laat deze 5 minuten zachtjes met de saus door koken. Door de dadels zal de saus snel dikker worden.
Pureer met een staafmixer alles wat in de pan zit .
Voeg de rozijnen toe en laat 8 minuten koken (eventueel kan je er als extra champignons of gedroogde vruchten erbij doen).
Meng het vlees in de saus en het gerecht kan opgediend worden.

Serveersuggesties

Lekker bij (stok)brood, maar ook bij broccoli en knoflookaardappels uit de oven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip in rode wijn/dadelsaus met rozijnen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven