Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Jachtschotel met zoete aardappelpuree recept
Jachtschotel met zoete aardappelpuree recept

Jachtschotel met zoete aardappelpuree


Ingrediënten


37

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt 50 gram roomboter in een braadpan en bak de uiringen hierin glazig. Bak vervolgens de stukjes riblap rondom bruin. Voeg de bouillon, de laurierblaadjes en de kruidnagels toe en laat het geheel circa 2,5 tot 3 uur stoven op laag vuur met het deksel op de pan (of in een oven van 110 graden).
Kook de zoete aardappels gaar, houd er na het koken een paar apart en snijd deze in plakjes.
Stamp van de overgebleven aardappels een mooie puree en roer er zoveel warme melk doorheen totdat de puree mooi smeu´g is. Roer er tot slot de mosterd doorheen.
Schep de helft van de inhoud van de braadpan in een ovenschaal en verdeel er de helft van de plakken appel overheen,
Schep daarop de helft van de zoete aardappelpuree. Herhaal dit nog een keer en verdeel tenslotte de aardappelplakjes over de puree.
Plaats de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Versier de schotel voor het opdienen met de warme appelstroop.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit jachtschotel met zoete aardappelpuree recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven