Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Irisch stew recept
Irisch stew recept

Irisch stew


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Voor de lam, het vlees in grove stukken snijden. Runderpoulet of lamsvlees bestrooien met bloem. Het vlees mag wit zien van de bloem. Deze bloem zorgt er voor dat de stew zich bindt. Een scheut olijfolie in de pan en als deze op temparatuur is het vlees erin doen en opletten dat het vlees niet aanbakt maar mooi egaal bruin wordt. Doe, nadat het vlees mooi bruin is, 500 mililiter runderbouillion erbij. Brengt de massa even aan de kook en laat dan het vlees in ongeveer 2 uurtjes lekker gaar worden. Vergeet niet af en toe te roeren. Let op. Op een klein vuur zetten! Schil de aardappelen, snijd deze in grove stukken en leg dit bij het vlees. Dit doet u ook met de winterpeen en uien. Als deze 3 ingredienten in de pan liggen, breng dan alles weer aan de kook. Is dit weer aan de kook, zet dan weer het vuur klein en laat dit alles lekker garen. Wel weer af en toe roeren. Op het einde van de bereidingstijd doet u de doperwten erin en roer alles rustig om. De erwten zijn gaar dus deze behoren alleen opgewarmd te worden. Zet het vuur uit, breng het op smaak met peper en zout en doe als allerlaatste de peterselie erbij. Eventueel stokbrood erbij en wat er wel bij moet is een goed gekoeld Irisch Beer. Een tip voor na het eten, een Irisch coffee en de avond is geslaagd. Smakelijk eten.

Allergenen Informatie

Voor dit irisch stew recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven