Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Indiase Linzenschotel met schapenvlees recept
Indiase Linzenschotel met schapenvlees recept

Indiase Linzenschotel met schapenvlees


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snijd het vlees in dobbelsteentjes.
Snijd de uien in dunne reepjes.
Verwijder de steeltjes van de Spaanse pepers en snijd ze fijn.
Snipper de knoflook.
Maak een papje van koenjit, djinten, djahé en ketoembar met wat azijn.
Maak tomatensap van de tomaten pasta en 125 mililiter water.

Verhit de olie en fruit de knoflook
Voeg het kruidenmengsel bij de knoflook en fruit nog 5 minuten op een laag pitje
Voeg tomatensap, ui, laurier, Spaanse peper, pijpkaneel, kruidnagels en kardemom poeder toe
Voeg de linzen en het schapenvlees toe
Breng aan de kook
Laat het gerecht in ca. 30 minuten, op een laag pitje, gaar worden
Af en toe roeren en evt wat water toevoegen

Kook de rijst gaar en droog

Gebruik diepe borden
Rijst op ’t bord, linzen gerecht erover scheppen

Eet smakelijk

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit indiase linzenschotel met schapenvlees recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven