Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hachee recept
Hachee recept

Hachee


Ingrediënten


125 8

Bereidingswijze


Smelt de boter in een braadpan en braad het vlees onder voortdurend roeren aan. Voeg na ca. 2 min. de stukken ui toe. Breng het vlees en uien op smaak met zout en peper. Bestuif met bloem en roer goed door elkaar.

Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en voeg ca. 1/2 liter warm water toe. Het vlees moet net onderstaan. Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng het geheel langzaam aan de kook.

Zet de deksel schuin op de pan zodat een klein kiertje open blijft. Sudder de hachee in ca. 3 uur gaar op een zeer laag vuur. Proef de jus en breng de hachee eventueel nog op smaak met zout en peper. Serveer de hachee met aardappelpuree en rode kool met appeltjes

TIP 1: u kunt ook i.p.v. hacheevlees ook heel goed 600 gram doorregen rib of runderlappen gebruiken. Snijd het vlees in dobbelsteentjes.

TIP 2: u kunt ook de hachee de azijn achterwege laten en daar voor in de plaats 2 eetlepels rinse appelstroop toe voegen. Daarbij de laatste 15 min. 2 zure appels in partjes mee stoven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hachee recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Hachee heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.9 / 10 in 43 recensies

  • Heerlijk zoals moeders altijd maakte... Wonende in Frankrijk heb ik kunnen laten zien dat we in Nederland ook een goede "cuisine" hebben. Bedankt.
    Mark gaf dit recept op 5 januari 2016 5 uit 5 sterren
  • Gister gemaakt en op het petroleumstel uren laten sudderen. Vanavond hebben we het gegeten echt genoten. Top !
    Maud2011 gaf dit recept op 13 februari 2015 5 uit 5 sterren
  • Heerlijke hachee en in plaats van appelstroop kun je ook peperkoek, kruidkoek of dadels gebruiken
    Browney gaf dit recept op 5 augustus 2014 4 uit 5 sterren
  • Lekker hoor ga ik vandaag ook maar eens maken
    Rugebregt gaf dit recept op 31 juli 2014 5 uit 5 sterren
  • Bedankt voor het recept! Zelfs ik kon het maken =D
    TimTim gaf dit recept op 2 februari 2014 5 uit 5 sterren
  • Ik ga vanavond deze recept maken. Heb geen appelstroop wat kan ik er mee vervangen?
    Jenny gaf dit recept op 7 januari 2014 5 uit 5 sterren
  • Perfecte ontvangst van Hachea. Ik herinner me dit uit mijn jeugd toen mijn vader (Nederland) gebruikt om dit voor ons te koken.
    Ragnar gaf dit recept op 20 december 2013 5 uit 5 sterren
  • Ziet er goed en vooral eenvoudig genoeg voor mij, uit! We gaan het snel eens proberen!
    Lex gaf dit recept op 23 november 2013 5 uit 5 sterren
  • Dat is tenminste hollandse kost en nog lekker ook, jammie!
    Joa-nne gaf dit recept op 17 november 2013 5 uit 5 sterren
  • Heerlijk! ik had wel inplaats van gewone azijn appelazijn gebruikt. Ruikt ook zo heerlijk in huis!
    Silvino gaf dit recept op 7 november 2013 5 uit 5 sterren
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven