Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde paprika met gehakt en Italiaanse kruiden recept
Gevulde paprika met gehakt en Italiaanse kruiden recept

Gevulde paprika met gehakt en Italiaanse kruiden


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Vulling: Doe in een schaal de halve kilo gehakt. Voeg hier aan toe: de gesneden verse peterselie, de gesneden teentjes knoflook, 2 eetlepels ongekookte rijst, 1 ei, een scheutje olijfolie, paprikapoeder, zout, peper en de Italiaanse kruiden. Meng alles goed door elkaar. Dek het vervolgens af met wat vershoudfolie en laat het tien minuutjes intrekken. Terwijl het mengsel aan het trekken is: De paprika's allereerst wassen. Dan snijd het "dopje", het gedeelte waar het steeltje aan vastzit, uit de paprika. Hier aan vast zitten de zaadjes. Die moet je verwijderen. Spoel de paprika's uit zodat de overgebleven zaadjes ook verwijderd worden. Als het goed is zijn de tien minuutjes nu voorbij en kunnen de paprika's gevuld worden. Als je dit gedaan hebt, strijk je de bovenkant van de vulling glad en doe je het "dopje" op de bijbehorend paprika terug. Druk het lichtjes aan zodat het wel goed afsluit. Afwerking: Doe in een grote pan 3 eetlepels olijfolie. Meng terwijl je de olie verhit op middelhoog vuur, twee kopjes lauw water met 1 eetlepel bloem tot een glad papje. Voeg dan 1 pak gezeefde tomaten en het papje toe aan de olie. Roer het geheel door elkaar zodat het een geheel vormt. Haal dan de pan van het vuur. Zet de gevulde paprika's recht op in de pan. Vul het aan met water totdat de "dopjes" van de paprika's nog net gezien kunnen worden. Roer dan tussen de paprika het sausje weer tot een geheel. Zet vervolgens de pan weer op het vuur. Laat het tot het kookpunt komen en draai vervolgens het vuur laag tot het niet meer dan lichtjes pruttelt. Vervolgens ongeveer 1,5 uur laten pruttelen en af en toe even door de saus heen roeren. Dit gerecht is lekker te serveren met vers gemaakte aardappelpuree en een frisse salade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde paprika met gehakt en italiaanse kruiden recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven