Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gestoofde zuurkool met bacon en appel recept
Gestoofde zuurkool met bacon en appel recept

Gestoofde zuurkool met bacon en appel


Ingrediënten


Bereidingswijze


In hapjespan de becel verhitten en de fijngesneden bacon lichtbruin bakken (gaat snel). De fijngesnipperde ui toevoegen en enkele minuutjes meebakken. De zuurkool met 2 vorken uit elkaar halen, in de pan doen en een paar minuten meebakken. Kummel toevoegen, peper en zout en het glas appelsap. Alles goed omscheppen en heet laten worden. Het vuur laag zetten en het geheel op een klein pitje (eventueel op een sudderplaatje) 45 minuten laten stoven. De laatste paar minuten de geraspte appel erdoor scheppen en meestoven.

Serveersuggesties

Lekker met aardappelpuree en (magere) rookworst met mosterd.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gestoofde zuurkool met bacon en appel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven