Boeuf Bourguignon

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in grote dobbelstenen en strooi er en peper over.
  2. Verhit de helft van de in een braadpan en bak het spek uit.
  3. Zet het gas laag, voeg de uitjes toe en laat ze al omscheppend glazig fruiten.
  4. Schep spek en uitjes uit de pan en houd ze apart.
  5. Fruit in het achtergebleven bakvet de lichtbruin.
  6. Schep ze uit de pan en houd ze apart.
  7. Verhit de rest van de in de pan en bak de blokjes vlees in kleine porties snel rondom bruin.
  8. Strooi de over het vlees en doe de knoflook erbij.
  9. Zet het gas laag en schep het vlees om tot de bruin is.
  10. Verwarm in een pannetje de en de .
  11. Roer het warme mengsel door het vlees.
  12. Bind laurierblad, en peterseliestelen met een draadje aan elkaar en hang dit in de pan.
  13. Doe de spek en uitjes erbij.
  14. Leg het deksel op de pan en laat het vlees in circa 2 tot 4 uur (minimaal) zachtjes gaar stoven.
  15. Schep de en gehakte door het vlees en laat nog enkele minuten stoven.
25
25
25

Variaties op Boeuf Bourguignon

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Boeuf Bourguignon
VariatieAantalGang
Boeuf Bourguignon9Vlees
Bourgondische boeuf bourguignon1Vlees
Boeuf bourguignon met aardappel-knolselderij puree1Hoofdgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • wijn en bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en bouillon
  • boter en bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Boeuf Bourguignon heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ziet er lekker uit, maar wat is de bedoeling van de vleestomaten? Moeten die er ook bij. direct of pas later?
Boris 1 februari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
259 kcal
12%1036 kcal
Vetten
26 g.
37%104 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Boeuf Bourguignon