Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Blindevinken stoofpotje recept
Blindevinken stoofpotje recept

Blindevinken stoofpotje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de boter in een pan heet worden en bak er de blinde vinken aan alle kanten goudbruin in (diepvriesvinken niet laten ontdooien). Haal ze nadien uit de pan en houd ze warm. Doe in dezelfde pan de blokjes spek en bak ze al roerend gedurende 2 minuten. Voeg er het grof gesneden witlof bij en roer om. Kruid met het paprikapoeder en peper en laat gedurende 2 minuten stoven. Leg de blindevinken op het witlof, blus met het donker biertje en breng aan de kook. Dek de pan af en laat gedurende 20 minuten sudderen (voor de diepvries vinken 30 minuten). Binden met de sausbinder. Dien op met frietjes en drink er hetzelfde biertje bij dat je gebruikte voor de saus. Je kan dit ook maken met prei ipv het witlof of eventueel met champignons. Heerlijk! Ik heb het van de dag voordien gemaakt en dan is het nog lekkerder!!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit blindevinken stoofpotje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven