Belgisch stoofvlees

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan

Bereidingswijze

  1. Kruid het hacheevlees met , en ruim .
  2. Smelt de in een diepe braadpan en voeg het hacheevlees toe.
  3. Als het vlees is dichtgeschroeid, voeg dan de ui toe en bak deze lichtbruin, glazig. (Indien gewenst kunt je nu de en de toevoegen).
  4. Wanneer alles de juiste gaarheid heeft bereikt, voeg je de laurier, (s) en het flesje donker en een ruime hoeveelheid water toe zodat het vlees en de overige ingrediënten onder staan.
  5. Laat dit op klein vuur lekker stoven / pruttelen tot het vlees zacht is.
  6. Voeg dan pas de peperkoek toe om te binden en de kruidige smaak te verdelen in de saus.
  7. Als de saus alsnog te dun is, dan evt.
  8. verder inbinden met maizena of bloem!
  9. Echt superlekker met een stamppot of bij frietjes!
25
25
25

Variaties op Belgisch stoofvlees

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Belgisch stoofvlees
VariatieAantalGang
Belgisch stoofvlees met kriekbier1Vlees
Belgisch stoofvlees1Stoofschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • bouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes en bier
  • bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in croma en bouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bier en champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Belgisch stoofvlees heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Gemaakt erg lekker!
Peter 6 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
228 kcal
11%912 kcal
Vetten
11 g.
16%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%104 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Belgisch stoofvlees