Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Belgisch stoofvlees recept
Belgisch stoofvlees recept

Belgisch stoofvlees


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vlees stukken van 1,5 cm x 1,5 cm. Niet te klein want het vlees slinkt erg. Bak het vlees licht bruin aan (dichtschroeien). Snijd de uien in grove stukken en voeg toe samen met een aantal kruidnagels, laurierbladen en 3 a 4 rundvlees bouillionblokjes (alles naar eigen smaak). Voeg donker bier toe, liefst leffe bruin tot vlees onder staat en dek af met dik met mosterd besmeerde boterhammen (geen korst). Laat 1,5 uur tot 2 uur stoven. Afhankelijk van de kwalitiet van het vlees zal het lekker mals zijn.

Serveersuggesties

Om de bitterheid van het bier te onderdrukken, kun je een beetje suiker toe voegen. Lekker over patat (zo hoort het) of met rijst.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit belgisch stoofvlees recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Belgisch stoofvlees heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Geweldig lekkerrrrrrrrrrrrrrr
  Duvelke100 gaf dit recept op 11 november 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven