Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zondagse stampot recept
Zondagse stampot recept

Zondagse stampot


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de spruiten schoon. Maak de prei schoon en snijd deze in ringen. Snijd de ham in reepjes. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met wat water en zout gaar. Verhit 100 gram boter in een pan, doe hier de spruiten en prei met het aanhangende water erbij, draai de hittebron lager, leg een deksel op de pan en laat de groenten in ongeveer 30 minuten zachtjes gaar stoven. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer de warme melk, de rest van de boter en nootmuskaat door de aardappelpuree. Schep dan de groenten en het grootste gedeelte van de ham door de aardappelpuree. Schep de stampot in een schaal en garneer met de rest van ham.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zondagse stampot recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven