Zomerstamppotje met gebakken zalmmoot

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Kook de op hoog vuur.
  2. Snijd de in middelgrove stukken en kook ook deze op hoog vuur, in een andere pan.
    Schil de , snijd deze in stukjes en verwijder de klokhuizen.
  3. Kook ze op hoog vuur.
    Kruid ondertussen de vis:
  4. verdeel de , citroenpeper en het gelijkmatig over één kant van beide moten.
  5. Zet een pan op hoog vuur met .
  6. Zodra de olie warm is (dan begint deze te bewegen in de pan), strooi al het in de olie.
    Pas op!
  7. Dit gaat spatten!
    Zet nu het vuur laag en doe de zalm in de pan, op de ongekruide zijde.
  8. Laat het vuur laag staan.
  9. Giet de af en marineer deze met de .
  10. Kijk ondertussen of de zalm omgedraaid kan worden.
  11. Dit is te zien aan een bruine onderkant, waarvan het dient als korstje.
  12. Niet te vroeg omdraaien, want dan breekt de moot.
  13. Ondertussen kun je alvast de peterselie en de in middelgrove stukjes snijden en even apart zetten.
  14. De courgettes zijn nu ongeveer gaar en giet deze af.
  15. Houd de aardappels in de gaten en giet deze af zodra ze gaar genoeg zijn om te stampen.
  16. Doe de aardappels, de en de en de bij elkaar en maak er een stamppot van.
  17. Voeg daarna de toe.
  18. Snijd de in tweeën en knijp beide helften uit boven de stamppot.
  19. Voeg eventueel naar smaak wat vruchtvlees van de toe aan de stamppot, let wel op dat er geen pitten in terecht komen.
  20. Vermeng alles met elkaar.
  21. Voeg ten slotte nog wat aan het geheel toe.
  22. Leg de zalmmoot met de sesamzijde naar beneden op het bord.
  23. Verdeel daarna de stamppot over beide borden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • sesamzaad is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalmmoten is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
423 kcal
21%846 kcal
Vetten
20 g.
29%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
63 g.
24%126 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zomerstamppotje met gebakken zalmmoot