Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Veluwse stimpstamp recept
Veluwse stimpstamp recept

Veluwse stimpstamp


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de aardappels gaar in 2 deciliter water met zout. Giet af, bewaar het vocht en stamp ze. Gebruik eventueel wat kookvocht als het te droog is. Schep de (rauwe) andijvie erdoor met een klontje boter en wat nootmuskaat. Maak karnemelksaus: Bak het spek zachtjes in de boter. Als het vet loskomt, dan hoger zetten en knapperig bakken. Breng al kloppend met een garde de karnemelk tegen de kook (niet laten koken!). Meng het aardappelmeel met 2 lepels karnemelk tot een papje en bind de warme karnemelk ermee. Giet het spekvet erbij en serveer de spekjes apart.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit veluwse stimpstamp recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Veluwse stimpstamp heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Misschien iets teveel van het goede om er nog iets extra's bij te eten, maar een stukje magere Gelderse rookworst smaakt er heerlijk bij!
    Kees van den Aardweg gaf dit recept op 9 november 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven