Tomatenstamppot

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Stamper
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Tijd nodig:
  3. half uur tot drie kwartier:
  4. Pel de . (Leg ze in (bijna kokend) heet water tot de schil barst.
  5. Ongeveer een halve minuut.
  6. Snijd de in stukken (grove stukken).
  7. Snipper de ui.
  8. Schil de .
  9. Snijd de kaas in blokjes van maximaal een centimeter.
  10. Bereiding:
  11. Tijd:
  12. ongeveer een half uur Zet de met wat op.
  13. Het wordt stamppot, dus ze moeten goed gaar zijn.
  14. Duur:
  15. ongeveer 20 tot 25 minuten.
  16. Zodra de op het vuur staan, zet je de met een klein beetje water met en op het vuur.
  17. Duur:
  18. ongeveer 15-20 minuten, de moeten helemaal uit elkaar gevallen zijn.
  19. Fruit in een steelpannetje (niet te klein) de tot ze glazig zijn.
  20. Doe ongeveer de helft hiervan bij de .
  21. Zeef de , het vocht vang je op in het steelpannetje met de helft van de gefruitte .
  22. Hier wordt de saus van gemaakt.
  23. De zijn nu ook ongeveer goed en kunnen worden afgegoten.
  24. Doe nu het tomatenvlees bij de , de kaas erbij en met een stamper goed stampen.
  25. De saus aan de kook brengen en met wat indikken.
  26. Tips:
  27. Gebruik bij voorkeur vleestomaten Gebruik géén geraspte kaas (de kleine blokjes zijn juist zo lekker) Gebruik , zeker niet jonger
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Tomatenstamppot

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Tomatenstamppot
VariatieAantalGang
Spinazie-tomatenstamppot1Stamppotten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • oude kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in oude kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • oude kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
441 kcal
22%1764 kcal
Vetten
35 g.
50%140 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tomatenstamppot