Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stamppot savooiekool met mozzarella recept
Stamppot savooiekool met mozzarella recept

Stamppot savooiekool met mozzarella


Ingrediënten


Bereidingswijze


Haal een savooiekool uit de tuin, of koop er een in de winkel.

Ontdoe de savooiekool van de lelijke buitenste bladeren, even goed afspoelen.
Water weg laten lopen, schoon water erin.
Snijdt de savooyekool in smalle reepjes en was ze nogmaals, uit de tuin moet je steeds goed kijken of het water schoon achterblijft.
Als de groente schoon is, ga je de aardappelen schillen.
Zet de aardappels met een beetje kerrie, doe de reepjes savooiekool erbij.
Samen laten koken, ca 20 minuten. voeg een beetje zout toe, als u dat nodig vindt.
Afgieten en door elkaar stampen.
Gestampte pot op een warmhoudplaatje zetten en de mozzarella in plakjes snijden.
Deze leg je boven op de stamppot en na een paar minuten worden de plakjes wat stroperig, stamp ze nu door de stamppot, rasp eventueel wat oude kaas eroverheen.
Lekkere winterkost.

Serveersuggesties

Je kunt ook de stamppot in een schaal doen en met de mozzarella eroverheen in een oven zetten, 10 minuten op 160 graden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit stamppot savooiekool met mozzarella recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven