Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stamppot hete bliksem recept
Stamppot hete bliksem recept

Stamppot hete bliksem


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng het water met het zout, de peperkorrels, het laurierblaadje en de foelie aan de kook en doe het klapsstuk erbij. Laat het klapstuk ca 1/2 uur koken op zacht vuur.
Schil intussen de aardappelen en snijd ze in stukken. Neem 2 moesappels, schil ze, boor de klokhuizen eruit en snijd de appel in dikke plakken van 2 cm. Schil de rest van de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
Doe de aardappelen en de appels (niet de appelschijven) in de pan
bij het klapstuk en laat nog een half uur zachtjes doorkoken. Haal het klapstuk uit de pan, giet de aardappelen en de appels af. Vang het kookvocht op.
Stamp de aardappelen en de appels met 50 gram boter door elkaar en voeg zoveel kookvocht toe totdat er een smeu´ge massa ontstaat.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de appelschijven goudbruin.
Schep de hete bliksem in een schaal en leg er de gebakken appelschijven en de in plakken gesneden klapstuk op.
Serveer direct.

Allergenen Informatie

Voor dit stamppot hete bliksem recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven