Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stampot zuurkool Hawaï recept
Stampot zuurkool Hawaï recept

Stampot zuurkool Hawaï


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat eerst de abrikozen wellen in water.
Schil en was de aardappelen, snijd ze in stukken en kook deze in een laagje water met zout gaar.
Doe ondertussen de zuurkool in een pan en kook deze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
Verwam de oven voor op 225 graden celsius.
Bak de taartaar rul in een koekenpan met antiaanbaklaag in wat olie en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de melk.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn, voeg de warme melk toe en maak er een puree van. Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
Snijd de ananas en de abrikozen in stukjes en roer ze samen met de mandarijntjes en de uitgelekte zuurkool door de aardappelpuree.
Schep alles in een ingevette ovenschaal en bestrooi met de kaas. Laat de ovenschotel in de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten goed warm worden en een bruin korstje krijgen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit stampot zuurkool hawaï recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven