Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Snijbonenstamppot met gegrilde rookworst recept
Snijbonenstamppot met gegrilde rookworst recept

Snijbonenstamppot met gegrilde rookworst


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Kook de aardappelen in 20 minuten gaar met water en zout. Laat de snijbonen alroerend in een bodempje water ontdooien, voeg de witte bonen met vocht toe en kook deze samen met de snijbonen in 5 minuten zachtjes door.
Snijd de rookworst in de lengte doormidden en verhit een grillpan, grill hierin de rookworst aan beide kanten, bak ondertussen de spekblokjes in een beetje boter en voeg de mosterd toe.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper tot een grove puree.
Giet de bonen af en bewaar het kookvocht.
Schep beide soorten bonen en het spek door de puree en voeg eventueel
wat kookvocht toe om het geheel wat smeu´ger te maken. Breng op smaak met zwarte peper uit de molen.
Snijd de rookworst in grove stukken.
Verdeel de stamppot over 4 borden en serveer met de rookworst en de gehalveerde Amsterdamse uien.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit snijbonenstamppot met gegrilde rookworst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven