Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Savooiekoolstamppot met Port Salut


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar.
Pel en snipper de knoflook.
Maak de kool schoon, snijd de harde kern eruit en snijd de kool in dunne repen. Verhit de olie en bak de kool met de knoflook circa 5 miuten op half hoog vuur. Voeg de bouillontablet en 2,5 deciliter water toe en kook de kool in circa 15 minuten net gaar.
Bak de spekreepjes in een koekenpan met anti-aanbaklaag knapperig uit.
Snijd de korst van de kaas en snijd de kaas in kleine stukjes
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Giet de kool af maar vang het kookvocht op. Schep de kool met de spekjes en de kaas door de aardappelen en voeg wat kookvocht toe tot er een smeu´ge stamppot ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit savooiekoolstamppot met port salut recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven