Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rode kool stamppot met saucijsjes recept
Rode kool stamppot met saucijsjes recept

Rode kool stamppot met saucijsjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiden: Verwijder de stronk van de kool en snijd of schaaf de bladeren in smalle reepjes, pel de ui en snipper deze. Bereiden: Smelt de helft van de boter, voeg de olie toe en roerbak de kool en de ui 10 minuten. Voeg de wijnazijn, peper, zout en kaneelpoeder toe en stoof de kool zachtjes 5 minuten. Schep af en toe om. Prik de saucijsjes hier en daar in met een vork en bak zein de rest van de boter rondom bruin. Bestrooi ze met peper en zout, voeg een scheutje water bij het bakvet en laat ze 10 minuten op een lage stand garen. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep het koolmengsel door de aardappelpuree en serveer de saucijsjes bij de stamppot. Tips: De verse rode kool kan vervangen worden door 1 pot rode kool of rode bieten. In plaats van de aardappelpuree kan ook verse puree gemaakt worden van 1 kg geschilde aardappelen, met 1,5 deciliter melk, peper, zout, nootmuskaat en een klontje boter.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rode kool stamppot met saucijsjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven