Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hutspot recept
Hutspot recept

Hutspot


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappels en winterpeen. Snijd de winterpeen in de lengte in dunne repen van ongeveer 3 cm lang en 1/2 cm dik. Doe de aardappels, de wortels en de uien in een grote pan met ruim water en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat het in 17.5 minuten gaar worden. Zodra de aardappelen gaar zijn, giet je deze af. Haal er voor die tijd een kopje kookvocht uit. Laat de hutspot goed uitlekken anders wordt het erg zacht en soppig. Doe de hutspot weer terug in de pan. Voeg daarna de boter toe, en stamp de hutspot fijn zodat het een geheel wordt. Proef de hutspot. Voeg, als de massa te stug is, een beetje kookvocht toe. Naar smaak zout en/of peper toevoegen. Heb je er spekjes bij of bakbacon, voeg deze dan met wat bakvet toe.

Serveersuggesties

Serveer met draadjesvlees of een lekkere hollandse gehaktbal. Ik gebruik zelf het liefst bouillon van de reformzaak, deze is gezond en lekkerder. Gebruik geen melk, deze maakt de hutspot flauw van smaak.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hutspot recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven