Hete bliksem

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Schil de , snijd ze in blokjes en was ze onder koud .
    Doe de in een grote pan en zet ze (geheel onder ) even weg.
    Schil tevens alle appels en verwijder de klokhuizen.
    Snijd ook de appels in blokjes.
    Voeg de appels en de toe aan de en kook het geheel in het (2 á 3 deciliter) met het .
    Ca. 20 á 30 minuten laten koken.
    Dan afgieten (vocht opvangen) en stampen.
    De aan het kookvocht toevoegen en tevens door de stamp mengen tot het geheel de gewenste smeuïgheid heeft.

    Stamppotten maken wij hier meestal voor 2 dagen, dus eigenlijk is dit recept voor 12 (flinke) eters...
    Typisch Brabants en heerlijk met een saucijsje, gehaktbal of speklapje.
25
25
25

Variaties op Hete bliksem

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Hete bliksem
VariatieAantalGang
Hete bliksem14Stamppotten
Hete bliksem met klapstuk2Stamppotten
Ganzenborst met hete bliksem en geglaceerde spruitjes2Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (13)

Hete bliksem heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 13 recensies
RESET

@Friesin...(dat stukje tekst is slecht gekopieerd en geplakt uit de ingrediënten lijst van het bovenstaande recept...(geloof du echt wel datjouw vraag beantwoord is... en dit du ook gewoon in het rtec... Lees reactie
azuro 15 januari 2014
Mijn Moeder maakte het met rookworst en spekjes, heerlijk.
Tineke 3 januari 2014
@achterhoeker ... het staat ook bij ingrediënten gesnipperde ui!
azuro 4 november 2013
Ik doe er altijd wat stroop door.
Jannie 2 november 2013
Hoef je de uien niet te schillen en in stukjes te snijden? Staat er niet bij. Denk het wel,maar is denk wel hadig om het erbij te vermelden, als je het recept toch netjes wil neer zetten.
Friesin 15 januari 2013
Met draadjesvlees!
Els 11 november 2012
Nog lekkerder met half zure half zoete applels en dan uitgebakken spekblokjes, klein beetje spekvet erdoor en je eet je vingers erbij op!
Hennij 16 oktober 2012
Dit is een lekker recept, ik zal het echt aanraden!
Hapa 20 juli 2012
Heb een European Restaurant in Davao, Philippijnen. Voor de verandering heb ik dit recept gevolgd en voorgeschoteld aan mijn gasten, reacties zijn zeer positief. (7 porties)
Henny Smits 8 juni 2012
Naar mijn weten was dit gerecht een typisch gronings gerecht, maar toch nog even opgezocht: Blijkt het een typisch Nederlands gerecht te zijn. Maakt voor mij niet uit. Het is heerlijk om te eten.
Groninger 19 maart 2012
Wilde hete bliksem maken, lang geleden voor het laatst thuis gegeten. Had dus even een recept nodig en kwam hier terecht. Lekker! Maar snap alleen de opmerking typisch Brabants niet. Volgens mij is h... Lees reactie
Achterhoeker 5 februari 2012
Een erg lekker recept... alleen is het voor ons geen recept voor 12 flinke eters want met de aangegeven hoeveelheden is onze pan in een keer leeg. :-) (2 volw. en 6 kinderen)
Carla 18 november 2011
Hete bliksem is ook erg lekker met zoete appels.
21 september 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
145 kcal
7%870 kcal
Vetten
13 g.
19%78 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%114 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hete bliksem