Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hete bliksem recept
Hete bliksem recept

Hete bliksem


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was het spek, zet het op met 1,5 deciliter water en laat het 1 uur zachtjes koken. Schil de appelen, snijd ze in vieren en everwijder de klokhuizen. Schil en was de aardappelen. Haal het spek uit de pan en snijd het in blokjes. Leg eerst de aardappelen in het kookvocht in de pan, dan de zoete en zure appelen. Strooi het spek erover. Laat het geheel 1/2 uur zachtjes koken. Schenk het vocht af in een kom. Stamp de massa fijn. Voeg eventueel wat kookvocht toe als het gerecht te droog is. Breng de stamppot op smaak met suiker en boter.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit hete bliksem recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven