Hete bliksem

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en de .
  2. Was en snijd de aardappels in stukken.
  3. Kook de aardappels met wat in ca. 10 minuten gaar.
  4. Snijd de in vieren en verwijder de klokhuizen.
  5. Snijd de in grove stukken.
  6. Voeg als de aardappels ca. 10 minuten koken, de grove appel toe.
  7. Doe de in een pan met kokend water.
  8. Laat dit samen nog ca. 10 minuten koken.
  9. Giet het vocht af.
  10. Breng het appelmengsel op smaak met , en .
  11. Bak de in een pan.
  12. Doe dit allemaal in de pan met de aardappel-appelmengsel en stamp dit zeer grof of fijn (na behoeft).
  13. Verdeel de stamppot over vier borden en serveer er een halve rookworst bij.
25
25
25

Variaties op Hete bliksem

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Hete bliksem
VariatieAantalGang
Hete bliksem14Stamppotten
Hete bliksem met klapstuk2Stamppotten
Ganzenborst met hete bliksem en geglaceerde spruitjes2Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in spekjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Hete bliksem heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Lekker receptje, ga hem maken als mijn dochter terug komt van haar stage is haar lievelings recept
jikke 3 maart 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
301 kcal
15%1204 kcal
Vetten
15 g.
21%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
31 g.
11%124 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hete bliksem