Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hete bliksem recept
Hete bliksem recept

Hete bliksem


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukken. Doe de aardappels in een grote pan en voeg zoveel water toe tot ze net onderstaan. Verdeel de appels over de aardappelen en leg het spek erop. Laat het geheel met het deksel schuin op de pan in 25 minuten gaar worden. Verhit de boter in een pan en roerbak het gehakt bruin en gaar en breng op smaak met zout en peper. Giet het kookvocht van het aardappelgerecht af, neem het spek uit de pan en snijd het in blokjes. Verwarm de melk met de kruidnagel en het kaneel. Stamp de aardappels en appels doorelkaar en maak er met de gekruide melk een smeu´ge stamppot van, Schep het gehakt erdoor en serveer de hete bliksem direct.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hete bliksem recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven