Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Duitse zuurkoolschotel recept
Duitse zuurkoolschotel recept

Duitse zuurkoolschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


De aardappelen met water en zout koken.
De uien fruiten.
Daarna de zuurkool even meebakken.
Het verkruimelde bouillonblokje, de jeneverbessen en de appel stukjes toevoegen.
Het zuurkoolspek erboven op leggen en het geheel 20 minuten laten garen/koken.
Zuurkoolspek en de jeneverbessen eruit halen.
De vetrand van het spek verwijderen en het vlees klein snijden.
De zuurkool (met ui en appel etc. )aan de inmiddels gekookte aardappelen toevoegen en door elkaar stampen.
De stukjes spek en een scheutje kook room toevoegen en goed door elkaar roeren.
Peper en zou naar smaak toevoegen.

Serveersuggesties

Ik kook het zuurkoolspek van te voren in een laagje water voor ongeveer 30 45 minuten, dan weet ik zeker dat het spek gaar is.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit duitse zuurkoolschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven