Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boerenkool met worst ovenschotel recept
Boerenkool met worst ovenschotel recept

Boerenkool met worst ovenschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de boerenkool gaar. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ondertussen kun je de aardappelpuree klaar maken. Dat is uit een pakje zo gebeurd. De resterende tijd gebruik je om de rookworst klaar te maken. Neem de rookworst en snijdt deze in de bocht door midden. De twee halve worsten halveer je overdwars. Deze helften besmeer je met wat mosterd en daar overheen pesto.
Wanneer de boerenkool klaar is met koken, giet je deze af en meng je door de aardappelpuree. Het geheel in een ovenschaal doen en bovenop de worst leggen (met de ronde kant op de stamppot en de besmeerde kant dus naar boven). Bestrooi de gehele ovenschotel met kaas totdat deze bedekt is. Zet het geheel 25 minuten in de oven. Echt smullen!

Variatie:
In plaats van pesto kun je ook bruchettakruiden vermengd met olie gebruiken. Ook erg lekker!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit boerenkool met worst ovenschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven