Boerenkool met worst ovenschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Kook de gaar.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Ondertussen kun je de klaar maken.
  4. Dat is uit een pakje zo gebeurd.
  5. De resterende tijd gebruik je om de klaar te maken.
  6. Neem de en snijdt deze in de bocht door midden.
  7. De twee halve worsten halveer je overdwars.
  8. Deze helften besmeer je met wat en daar overheen .
    Wanneer de klaar is met koken, giet je deze af en meng je door de .
  9. Het geheel in een ovenschaal doen en bovenop de worst leggen (met de ronde kant op de stamppot en de besmeerde kant dus naar boven).
  10. Bestrooi de gehele ovenschotel met totdat deze bedekt is.
  11. Zet het geheel 25 minuten in de oven.
  12. Echt smullen!

    Variatie:
    In plaats van pesto kun je ook bruchettakruiden vermengd met olie gebruiken.
  13. Ook erg lekker!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in aardappelpuree
  • aardappelpuree, pesto, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • kaas kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pesto
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • aardappelpuree kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in rookworst
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
ovenschaal
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1208 kcal
60%1208 kcal
Vetten
76 g.
109%76 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
41 g.
15%41 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Boerenkool met worst ovenschotel