Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boerenkool Elliniko recept
Boerenkool Elliniko recept

Boerenkool Elliniko


Ingrediënten


Bereidingswijze


Neem een grote (soep)pan en vul hem als volgt: de olijfolie met het zout en de kruidnagel, de rijst, de knoflook en de geschilde en eventueel in stukken gesneden aardappel. Giet water bij tot de massa net onderstaat. Ga verder met de zak boerenkool en stapel bovenop de verbrokkelde feta. Breng het aan de kook en zet het zacht, zodanig dat het pruttelt. De rijst gaat al het water opnemen, dus pas op dat het niet teveel aanbrandt! Snipper het sjalotje en snijd het spek in zeer kleine blokjes. Bak ze samen met de komijn en de nootmuskaat knapperig in een ruime koekenpan. Na 27.5 min. is alles klaar en kan het geheel voorzichtig in de (soep)pan worden gestampt met een traditionele stamper. Stamp niet te lang en gebruik geen electrische mixer, anders wordt het een soort voedzaam beton. Gebruik voor meer smeu´gheid een scheutje olijfolie of (Griekse) yoghurt. Serveren met pittige rundersaucijzen, gekruide augurken en Conimex Javaanse Kroepoek.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit boerenkool elliniko recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven