Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boerenkool la Branco recept
Boerenkool la Branco recept

Boerenkool la Branco


Ingrediënten


Bereidingswijze


Boerenkool Ala Branco is een geheel eigen recept die ik hebt bedacht. Deze recept is verder niet op Google door derde te vinden! Ik doe niet in grammen en kilo's omdat ik het nooit weegt maar blind maakt, maar ik probeer het stap voor stap uit te leggen. veel plezier met het maken van Boerenkool a la Branco.

Voorbereiding Boerenkool:

1: Maak je wasbak (waarin je altijd doet afwassen) goed schoon. Doe deze vullen met kokend water / heet water uit de kraan. En doe daar de boerenkool in en laat het rusten (weken).

(TIP: de boerenkool gaat dan weken in een grote ruimte waar de warmte geleidelijk word verdeeld en geleidelijk afgekoeld wordt. Wanneer de puree klaar is, is de boerenkool dan ook precies beetgaar).


Voorbereiding Speklappen:

Snij de speklappen in reepjes.
Kruid deze lichtjes met de knoflook en de Italiaanse kruiden. (1 eetlepel Italiaanse kruiden is voldoende, hou je niet van sterke kruiden pak je een halve eetlepel).
Hussel het goed onder elkaar en laat het 10 min intrekken (ondertussen kunt u de aardappelen schillen).

Na het schillen van de aardappelen doe je Croma in de pan en de speklappen eraan toe voegen en laat dit op een zacht pitje sudderen gedurende kook periode. Wanneer de rest klaar is kunt u eventueel op wens alsnog bruin door bakken. (Ieder voor zich)

Voorbereiding aardappelpuree:

Kook de aardappelen zo'n 20 min gaar
Giet deze af en doe ze terug in de pan en zet het terug op het vuur om de restante vocht in de aardappelen te verdampen.
Pak de mixer en begin met stand 1 de aardappelen klein te mixen tot het kleine korreltjes geworden is (zo fijn mogelijk mixen met begin stand 1 tot naar stand 3 langzaam opvoeren.
Voeg nu nootmuskaat, zout en peper toe (nootmuskaat mag de gehele aardappelen lichtjes bestrooien.
Mix dan weer alles door elkaar (droog op droog nat op nat accessoires heeft met het luchtigheid en binden te maken achteraf).
Doe nu een eetlepel blue band boter bij en mix op nieuw 30 seconden.
Zet 1 beker melk in de magnetron op anderhalve minuut op 700 watt.
(TIP: koude melk koelt de puree namelijk sneller af).
Voeg nu langzaam de melk toe.
(TIP: De puree is dik genoeg wanneer de puree de pan bodem langzaam doet bedekken, dus in een valt tijdens mixen. Dan wordt die niet te dik en niet te dun. is die met 1 beker warme melk nog te stevig doe je 2 bekers melk in tot de puree in stand 3 de pan bodem langzaam doet bedekken).

Eventueel proeven en op smaak brengen met nootmuskaat, zout , boter en peper.

Pak 1 ei en splits het van eigeel en eiwit. je hebt alleen het EIGEEL nodig. (Eiwit NIET erbij doen!)

Doe het eigeel in de puree en mix dan gedurende 2 minuten flink door. je ziet dat de puree heel wit gaat worden, en zeer luchtig net als slagroom. Zo niet, doe dan een 2e eigeel erbij. (Belangrijkste is dat je dan 2 minuten flink doet mixen om de lucht eronder te slaan).

TIP: Weeg niet bang voor salmonella omdat er rauwe eigeel door de puree wordt gedaan, de puree is namelijk met warme melk 72 graden warm, salmonella gaat dood bij 50 graden.

Puree is klaar!

Terug naar de Boerenkool die dan flinke tijd geweekt heeft deze met een vergiet eruit scheppen en in de sla droger doen. droog de boerenkool goed en voeg dit in uw puree en mix nogmaals alles lekker flink door elkaar

Boerenkool a la Branco is klaar!

Schep nu op, en maak boven op de berg boerenkool een kleine kuiltje

Dan terug naar de spekjes:
Deze zijn mooi sappig door gesudderd. Deze kan je eventueel door de boerenkool mengen maar ook als decoratie boven op de boerenkool berg doen (neven bij) dit vervangt de zoutige rookworst die alle smaken verpest. Met deze sappige spekjes met de room boerenkool eet je boerenkool als nooit van te voren! vind je het toch ingewikkeld? of toch even hulp nodig? laat het dan weten. en wie weet staan wij samen in uw keuken om het eens voor te doen!

mocht het wel lukken. dan hoop ik dat het net zo smaakt als bij mij en ik hoor het wel als het is gelukt en vooral hoe het jullie gesmaakt heeft! Stuur mij eventueel een reactie als je vragen hebt. SUCCES!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit boerenkool la branco recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Boerenkool la Branco heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Geniet altijd van deze lekkere boerenkool
  Mrsmama26 gaf dit recept op 7 juni 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven