Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boerenkool recept
Boerenkool recept

Boerenkool


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rookspek opzetten, net onder water. Zachtjes laten sudderen gedurende 1 uur. Uit de pan nemen en klein snijden. Bewaar het kookvocht. Haal de boerenkool af, alleen het blad zonder hoofdnerf gebruiken. Wassen. Koken, tot beetgaar. In vergiet en uit laten lekken. Kook de aardappelen. Afgieten. Maak de rookworst warm. Snijd de rookworst in plakjes. Knijp de gekookte boerenkool uit en maak ballen. Snijd de ballen boerenkool in plakken. In een grote pan: Driekwart kookvocht van rookspek. De fijngesneden rookspek. Vuur laag. De gesneden rookworst. De gesneden boerenkool. De aardappelen. Stamp de ingrediŽnten goed door elkaar. Eventueel extra kookvocht rookspek toevoegen. Opdienen. Eet smakelijk!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit boerenkool recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven