Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Andijviestamppot met zure roomsaus recept
Andijviestamppot met zure roomsaus recept

Andijviestamppot met zure roomsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappels, was ze, snijd ze in kwarten en zet ze op met 3 deciliter water waar wat zout aan is toegevoegd. Kook ze in ca. 25 min. door en door gaar. Giet ze af en pureer ze met de stamper. Voeg 2 deciliter melk toe en 25 gram boter om de puree wat smeu´ger te maken. Was ondertussen de andijvie goed schoon, verwijder de harde stronken en snijd hem in fijne reepjes. Voeg deze reepjes rauw toe aan de puree en roer goed door met een houten spatel. Verhit ondertussen 25 gram boter in een koekenpan en bak hierin de spekblokjes knapperig bruin. Voeg de spekblokjes plus het braadvet toe aan de puree en roer alles goed door. Smelt 30 gram boter in een steelpannetje en bestrooi met de bloem. Laat het niet te heet worden anders wordt de roux bruin en dat is niet de bedoeling. Druppel al roerend 2 deciliter melk erbij en vervolgens de azijn totdat een gladde saus wordt verkregen. Voeg het Ż bouillonblokje toe en laat 3 min. garen op een laag vuurtje. Als de saus niet de gewenste consistentie heeft nog wat melk toevoegen of nog wat binden met een glad papje van koude melk en maizena. Breng de saus op smaak met peper, zout eventueel nog wat azijn. Verdeel de andijviestamppot over de borden en giet er royaal de zure roomsaus overheen. Geef er gebraden hamlapjes, varkenslapjes of karbonades bij. Eventueel het braadvet blussen met een beetje water en onder de puree roeren alvorens deze op te scheppen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit andijviestamppot met zure roomsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven