Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardappel-bietenstamppot recept
Aardappel-bietenstamppot recept

Aardappel-bietenstamppot


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de aardappelen in water met zout gaar en giet ze af Rasp de bieten grof. Verwarm de bieten met 2 eetlepels water, de azijn, het laurierblad en peper en zout naar smaak. (je kan ook kant-en-klare bieten uit een pot gebruiken) Verhit de helft van de vloeibare boter en fruit de ui al omscheppend 5 minuten. Voeg de appelpartjes toe en bak ze al omscheppend lichtbruin. Bak in de rest van de boter de speklapjes aan beide kanten bruin en knapperig. Stamp de aardappelen met de bieten (zonder het laurierblad) fijn. Schep het appelmengsel erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de knapperig magere speklapjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aardappel-bietenstamppot recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven