Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stampot met rode kool en peer recept
Stampot met rode kool en peer recept

Stampot met rode kool en peer


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de kool schoon en snijd in vieren en schaaf de stukken gelijkmatig. Pel de ui en snipper klein. Fruit de uisnippers en kool in een hapjespan aan, voeg specerijen toe en de honing. Schenk een beetje water bij de kool en stoof de kool gaar. Kook de aardappelen gaar met iets zout. Snijd de peertjes klein en voeg ze bij de kool om door te warmen. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg eventueel wat kookvocht van de kool toe of een scheutje melk. Roer de boter door de aardappelen. Neem kaneel, laurier en kruidnagels uit de rodekool. Roer de kool met stukjes peer door de aardappelen. Proef of er nog wat zout of peper bij moet.

Serveersuggesties

Pas op dat er bij het mengen niet te veel vocht bij komt, anders zal het te nat worden. Worst, vlees en vis kan men hierbij eten.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit stampot met rode kool en peer recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven