Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spek uit de oven recept
Spek uit de oven recept

Spek uit de oven


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snij het blok spek in ruitvorm ong 2 - 2,5 cm diep. Wrijf goed in met de 5 spices kruiden, overgiet met de whisky (of cognac). Laat gedurende een dag marineren in een zo klein mogelijke ovenschaal.

Verwarm de oven voor op 180C. Plaats de ovenschaal met de spek in het midden van de oven en bak in half uur tot drie kwartuur tot de korst knapperig wordt.

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in 10 minuten. Maak een sausje van ui, knoflook, tomatenpuree en taotjo. Voeg eventueel wat gembernat toe of een eetlepel suiker en 1 eetlepel ketjap.

Serveersuggesties

Serveer met komkommer in azijn en witte rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit spek uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven