Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Snelle Griekse kip recept
Snelle Griekse kip recept

Snelle Griekse kip


Ingrediënten


11

Bereidingswijze


Halveer de tomaten. Snij de olijven langs de pit in stukjes. Verbrokkel de fetakaas. Was de munt, neem de blaadjes van de takjes en hak ze grof. Meng de tomaten, olijven, fetakaas en munt en bedruppel met ongeveer 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Kruid de kipfilets met zout en peper en bak ze in weinig olie rondom gaar en bruin. Neem ze uit de pan en laat ze even uitdampen. Blus de bodem van de pan met een scheut witte wijn. Roer alle aanbaksel los. Snij de kipfilets schuin in plakken, schik ze op de borden en schep er de tomatensalade overheen. Druppel hierover de wijnjus.

Serveersuggesties

Gebruik bij voorkeur de Griekse kalamata olijven. Deze amandelvormige, diep paarse olijven zijn fors van maat met een intense aroma en kleur. Ze hebben relatief een grote pit en zijn vlezig van smaak. Lekker met gebakken aardappels en groene groente.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit snelle griekse kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven