

Sambal goreng eieren
- Nederland
- Hoofdgerechten
- 4 portie(s)
- 30 minuten
- 45 minuten
- jacob
Ingrediënten
- 6 grote eieren
- 2-3 eetlepels arachide of zonnebloemolie
- 1 ui
- 1 flinke teen knoflook
- 1 eetlepel sambal
- 2 blaadjes djeroet poeroet (citroenblad)
- 2-3 centimeter gemberwortel
- 200 milliliter kokosmelk
- 1 theelepel bruine suiker of palmsuiker
- 2-3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel gefrituurde uitjes (potje)
Bereidingswijze
pel en snipper de ui en de knoflook.
schil de gemberwortel en rasp het.
Verhit de olie in een wok en fruit hierin de eieren rondom zodat ze een beetje kleuren.
neem ze uit de wok en voeg de ui, knoflook en de sambal toe.
fruit zachtjes enkele minuten en schenk dan de kokosmelk hierbij, voeg de blaatjes djeroek poeroet toe en los de gember en de bruine suiker hierin op. laat circa 3 minuten zachtjes koken. voeg de eieren toe en laat ze doorwarmen in de saus. verwijder voor het serveren de blaadjes djeroek poeroet en proef of de saus op smaak is. halveer de eieren en serveer 3 halve eieren per persoon met de saus. bestrooi het met de uitjes.
lekker met rijst.
Serveersuggesties
Deze eieren zijn ook lekker met snelle sambal sperzieboontjes. Meng 2 theelepels sambal met een volle eetlepel ketjap manis en schep de boontjes er door. Lekker met grof gehakte pinda's.
Meer Recepten
- Mihoen goreng udang4 porties
30 minuten
CountryBea - Selemat makan4 porties
15 minuten
Jula - Babi nasi goreng8 porties
1 uur
jospas
Allergenen Informatie
Voor dit sambal goreng eieren recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Sambal goreng eieren