Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sambal goreng eieren recept
Sambal goreng eieren recept

Sambal goreng eieren


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Kook de eieren hard, laat ze schrikken en pel ze.
pel en snipper de ui en de knoflook.
schil de gemberwortel en rasp het.
Verhit de olie in een wok en fruit hierin de eieren rondom zodat ze een beetje kleuren.
neem ze uit de wok en voeg de ui, knoflook en de sambal toe.
fruit zachtjes enkele minuten en schenk dan de kokosmelk hierbij, voeg de blaatjes djeroek poeroet toe en los de gember en de bruine suiker hierin op. laat circa 3 minuten zachtjes koken. voeg de eieren toe en laat ze doorwarmen in de saus. verwijder voor het serveren de blaadjes djeroek poeroet en proef of de saus op smaak is. halveer de eieren en serveer 3 halve eieren per persoon met de saus. bestrooi het met de uitjes.
lekker met rijst.

Serveersuggesties

Deze eieren zijn ook lekker met snelle sambal sperzieboontjes. Meng 2 theelepels sambal met een volle eetlepel ketjap manis en schep de boontjes er door. Lekker met grof gehakte pinda's.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sambal goreng eieren recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven