Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rundvlees in oestersaus recept
Rundvlees in oestersaus recept

Rundvlees in oestersaus


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Meng in een kom peper, zout, suiker, sojasaus, Japanse wijn en sesamolie. Voeg het vlees toe en meng goed met de marinade. Bestrooi het vlees met aardappelzetmeel, voeg 4 eetlepels water toe en meng goed door elkaar. Laat het vlees gedurende 1 uur marineren. Voeg na 30 minuten marineren 2 eetlepels zonnebloemolie toe.
Snijd de lente-ui in stukjes. Blancheer de bamboescheuten 1 minuut in kokend water en laat uitlekken. Snijd in reepjes.
Verhit de overgebleven olie in de wok, roerbak het vlees tot het bruin gekleurd is. Haal het vlees uit de pan en houdt warm onder aluminiumfolie. Bak in 5 minuten onder continue omscheppen knoflook, bakgember, lente-ui, peultjes en bamboescheuten. Doe het vlees terug in de pan, voeg oestersaus en 2 eetlepels water, laat het geheel tot de kook brengen en 2 minuten zachtjes doorkoken.

Serveersuggesties

Serveer de roerbakschotel met witte rijst of woknoedels.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rundvlees in oestersaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven