Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Roergebakken witlof recept
Roergebakken witlof recept

Roergebakken witlof


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bak de magere spekreepjes uit in een hapjes- of (grote) koekepan door deze eerst 5 minuten op hoog vuur aan te bakken en daarna nog ongeveer 10 minuten op laag tot middel vuur te bakken. Gebruik geen olie of boter. Snijd intussen het uiteinde van de witlof af en ontdoe deze van de bittere kern. Snijd de witlof in reepjes. Zet het vuur van de spekreepjes weer hoog, voeg de witlofreepjes toe en roerbak 5 - 7 minuten. Voeg dan de geraspte kaas toe totdat deze door het geheel is gesmolten. Gelijk serveren.

Serveersuggesties

Lekker met gebakken aardappeltjes. Gebruik verse witlof en roerbak niet te lang, dit i.v.m. vochtverlies.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit roergebakken witlof recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven