Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Roerbakschotel met hamlappen in sojamarinade recept
Roerbakschotel met hamlappen in sojamarinade recept

Roerbakschotel met hamlappen in sojamarinade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng in een kom de sojasaus, knoflook en citroensap tot een marinade. Snijd elke hamlap in 3 grote dunne plakken (of vraag dit aan uw slager). Schep de hamlappen door de marinade en laat het vlees hierin 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Dep de hamlappen met keukenpapier droog. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de sjalotjes ca. 1 minuut. Voeg de hamlappen toe en roerbak deze ca. 7 minuten mee. Voeg de paprikareepjes toe en roerbak deze ca. 5 minuten mee. Voeg tenslotte de Chinese kool toe en roerbak deze ca. 5 minuten mee. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Verdeel de roerbakschotel over 4 borden en garneer deze met sesamzaad. Lekker met rijst. Voedingswaarde per person ca: Energie: 2337 kJ / 557 kcal Eiwit: 60 gram Vet: 28 gram Koolhydraten: 19 gram IJzer: 6 mg

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit roerbakschotel met hamlappen in sojamarinade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven