Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Prei met ham en ei recept
Prei met ham en ei recept

Prei met ham en ei


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de prei schoon en snijd deze in ringen. Maak de prei schoon onder de kraan en droog deze af met een theedoek. Dat zorgt ervoor dat het gerecht niet te nat word.
Snijd de ham in kleine vierkante blokjes/plakjes.
Kook de eieren zo'n 5.5 minuten totdat ze hard zijn. Koel de eieren af en snijd ze (met eiersnijder) in kleine blokjes.

Maak een pan heet met een klein beetje zonnebloemolie. Voeg de prei toe en laat deze een paar minuutjes bakken op hoog vuur. Draai nu het vuur lager en voeg de ham toe. Laat dit doorbakken totdat de prei helemaal gaar is. Voeg nu de eieren toe en zet hem even op hoog vuur. Alles snel en goed door elkaar roeren en klaar!
Mocht het gerecht nog wat nat zijn laat het dan goed uitlekken met het opdienen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit prei met ham en ei recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven