Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pittige pompoen curry recept
Pittige pompoen curry recept

Pittige pompoen curry


Ingrediënten


4

Bereidingswijze


Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd de pompoen in kleine blokjes.
Maak de paddenstoelen schoon door de steeltjes te verwijderen en de hoeden voorzichtig schoon te maken met keukenpapier of een speciaal borsteltje. Snijd de paddenstoelen in reepjes.
Snijd de gedroogde abrikozen en de hamlappen in reepjes.
Laat de wok warm worden (kijk of een druppeltje water verdampt, dan is hij heet genoeg!)
Verhit wokolie in een wok en laat het vlees dichtschroeien.
Voeg de pompoen en de shiitakes toe en roerbak dit twee minuten.
Voeg de abrikozen toe en giet de rode curry woksaus erbij.
Draai het vuur laag en laat het geheel 15 minuten zachtjes bakken.
Schep de koriander door het pompoenmengsel en voeg naar smaak zout en peper toe.

Serveersuggesties

Geen pompoen? Dit recept is ook lekker met wortels. Verse shiitakes kun je vervangen door de gedroogde variant of oesterzwammen. Liever een vegetarische variant? Dit recept is ook lekker met tofu in plaats van ham!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pittige pompoen curry recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven