Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Nigeriaanse feestmaaltijd ( 4 personen) recept
Nigeriaanse feestmaaltijd ( 4 personen) recept

Nigeriaanse feestmaaltijd ( 4 personen)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Gebakken rijst: rijst koken. Garnalen er door doen. Paprika’s en ui snijden. Gember heel fijn snijden. Olijfolie in pan doen, uien bakken en paprika toevoegen. Zachtjes laten garen. Gember erbij. Dit mengsel bij de rijst doen. Een klein beetje water erbij en goed door roeren. Met deksel op de pan rustig laten stomen. Klein gesneden pepertje erdoor. Gebakken banaan: Banaan schillen en in schuine plakjes snijden. Olie in de pan en schijfjes langzaam bruin laten bakken. Niet tehard. Gekookte Yam: Yam schillen en in blokjes snijden. Opzetten met water en gaar laten worden. Als water kookt ongeveer 5 minuten. Als bijna gaar, suiker toevoegen. Afgieten en opstomen. Gebakken Yam: Yam schillen en in reepjes snijden (frites). Met water aan de kook brengen. Ongeveer 1 5 minuten laten koken. Afgieten en opstomen. Olie in pan (ruim) en dan goudbruin bakken. Saus: Tomaten klein snijden. Knoflook in de vijzel fijn maken. ˝ ui heel fijn snijden. 1/2 ui grof snijden. Peper heel fijn snijden. Tomaten in een bak doen,citroen uitpersen en erbij. Fijn gesneden ui erbij en knoflook erdoor. Grof gesneden ui in pan aan fruiten en dan de rest van de saus erbij doen. Laten koken tot saus.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit nigeriaanse feestmaaltijd ( 4 personen) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven