Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip met bosuitjes en paprika recept
Kip met bosuitjes en paprika recept

Kip met bosuitjes en paprika


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kippenbouillon in de wok of een grote koekenpan verhitten. Daarin de stukjes kip 1,5- 2 minuten al roerende zachtjes koken tot de kip wit wordt. Kip uit de pan nemen en de bouillon apart zetten.
Voor de saus het aardappelzetmeel in een kleine kom doen en beetje bij beetje de kippenbouillon, oestersaus, sojasaus, sherry, suiker en peper toevoegen. Roeren tot er een gladde saus ontstaat. Apart zetten.
De wok schoon maken en nog een keer 30 seconden verhitten. De olie in de pan doen en de knoflook en de gember daarin op een hoog vuur 5 seconden roerbakken. De bosuitjes toevoegen en 30 seconden roerbakken.
De kip toevoegen en 1 minuut roerbakken. De paprika toevoegen en 2.5 minuten roerbakken tot hij bijna gaar is. Om te voorkomen dat de paprika aan de bodem vastplakt, moet u wat kippenbouillon toevoegen.
De saus nog een keer doorroeren en dan in de wok gieten. Ongeveer 1 minuut laten koken tot de saus indikt en helder wordt. Het gerecht in een schaal overdoen en direct serveren.

Serveersuggesties

Lekker met witte rijst.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kip met bosuitjes en paprika recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven